Arbeidsrecht: loondoorbetaling bij ziekte

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor assistent accountants.
 • Ruim 95 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten

Als adviseur van ondernemers in het mkb krijgt u ook regelmatig vragen van uw klant op het gebied van arbeidsrecht. Uiteraard bent u geen jurist, maar in uw dagelijkse praktijk heeft u wel behoefte aan juridische basiskennis. Hieraan komen wij tegemoet met een aantal cursussen die u introduceren in het arbeidsrecht. In deze cursus staat de verplichting van de werkgever om aan een zieke werknemer het loon door te betalen centraal. Wanneer is een werkgever verplicht om het loon door te betalen? Hoeveel loon moet hij dan doorbetalen? Wat moet er gebeuren als de werknemer na twee jaar nog steeds ziek is? In welke gevallen kan een werkgever een werknemer, ondanks dat hij ziek is, ontslaan? 

Let op: deze cursus is een tekstcursus en bevat geen video’s. 

Deze cursus is geactualiseerd in augustus 2023.

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:
 • weet u wanneer een werkgever het loon van een zieke werknemer moet doorbetalen;
 • kunt u aangeven wanneer de werkgever de betaling van het loon stop mag zetten;
 • weet u welke uitkering een werknemer aan kan vragen na twee jaar ziekte;
 • hebt u inzicht in de mogelijkheden om een arbeidsovereenkomst bij ziekte te beëindigen.
 

Auteur

 • mr. Michel Schroots

  Michel T Schroots studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit van Leiden, is sinds 1988 advocaat en thans partner bij Schaap Advocaten en Notarissen in Rotterdam. Michel is gespecialiseerd in contractenrecht (het begeleiden van het sluiten van overeenkomsten en het oplossen van geschillen daarover), in litigation (waaronder beslag- en executierecht), in ondernemingsrecht en in arbeidsrecht. Hij is lid van de Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten en van de Vereniging Incasso Advocaten.
  Michel is lid van diverse besturen en adviesraden, zo is hij bestuurslid van Stichting Het Babyhuis Dordrecht en van de Raad van Advies van de Gaia Gallery te Amsterdam. Daarnaast is hij voorzitter van de Mutual Interest Group Intellectual Property and E-Commerce van de Pannone Law Group. 
  Onderwijskundige ervaring deed Michel op als docent Juridische Aspecten aan diverse opleidingsinstituten voor verpleegkundigen. Daarnaast schreef hij talloze juridische artikelen voor onder meer Accountant Adviseur, Accountant, Management View en AD-De Ondernemer.

   

 • mr. Jeroen Snijers

  Jeroen Snijers studeerde Ondernemingsrecht en Financieel recht aan de Erasmus Universiteit (EUR) te Rotterdam en is sinds 2005 als advocaat werkzaam bij Schaap Advocaten Notarissen in Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in arbeids- en ondernemingsrecht. Jeroen Snijers treedt voornamelijk op voor bedrijven en adviseert en procedeert over onder meer collectief en individueel ontslag, zieke werknemers, medezeggenschap, (de arbeidsrechtelijke aspecten van) fusies en overnames en overgang van onderneming. Jeroen Snijers rondde met succes de postdoctorale Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht af en is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA). Daarnaast is hij redacteur van Smartnewz Arbeidsrecht (Wolters Kluwer).  

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor assistent accountants.
 • Ruim 95 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten