Slimmer financieren met alternatieve financieringsvormen

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor assistent accountants.
  • Ruim 95 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten

Bijna een kwart van de mkb-bedrijven is op zoek naar financiering, maar banken zijn steeds terughoudender met het verstrekken van leningen aan het mkb. Financiering vinden lijkt voor het midden- en kleinbedrijf niet makkelijk en u wilt u cliënt daar als het even kan bij helpen. Alternatieve financieringsvormen bieden hier uitkomst.

Deze cursus is een kennismaking met alternatieve financieringsvormen. Met enthousiasme introduceert drs. Stefan Betting RA u in de wereld van de alternatieve financieringen en neemt hij u op hoofdlijnen mee langs alle uiteenlopende vormen die we in Nederland kennen. Per vorm bespreekt hij de voor- en nadelen, bij welke fase van de onderneming ze het beste passen en waar u terecht kunt voor meer informatie. Het volgen van deze cursus is de eerste stap in het professioneel begeleiden van uw cliënt bij de oriëntatie op het vinden van (alternatieve) financiering. De zoektocht naar een passende financiering wordt daarmee een stuk leuker en gemakkelijker. 

Accreditatie Register Belastingadviseurs (RB)
Deze cursus is geaccrediteerd voor het RB, voor 2 PE-punten. Als u de cursus heeft behaald, worden deze punten automatisch doorgegeven aan het RB. 

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:
•    kunt u opsommen welke alternatieve financieringsvormen we in Nederland kennen.
•    kunt u uitleggen wat gestapeld financieren is en waarom een ondernemer hier wel of juist niet voor zou willen kiezen.
•    kunt u benoemen welke vragen u aan uw cliënt moet stellen, zodat u de juiste informatie achterhaalt om uw cliënt te kunnen adviseren over financieringsvormen.
•    kunt u financieringsvormen selecteren die passend zijn bij de fase van de onderneming van uw cliënt; u kunt uw keuze toelichten en beschrijven wat de voor- en nadelen zijn.
•    kunt u uw cliënt vertellen bij welke organisatie en/of websites hij of zij zich verder kan oriënteren op de geselecteerde financieringsvormen.

Auteur

  • drs. Stefan Betting RA

    Drs. Stefan Betting RA is eigenaar van educatie en adviesbureau PROFEDA en docent en examinator (Internationale) Externe Verslaggeving aan de Nyenrode Business Universiteit. Stefan heeft meer dan 20 jaar ervaring met het geven van trainingen, masterclasses en cursussen op het gebied van onder andere externe verslaggeving. Accountancy is Stefan met de paplepel ingegoten aangezien zijn vader eveneens accountant was. Geworteld in twee generaties ervaring in de accountancy, richt PROFEDA zich op het ontwikkelen van trainingen voor accountants met als doel bij te dragen aan het kwaliteitsniveau van de sector en aan groei en succes van individuele kantoren.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor assistent accountants.
  • Ruim 95 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten